Mobilgarázsok

Rögzítés!

Hogyan lehet rögzíteni a mobilgarázst betonba, betontuskóba, vagy térkőbe?

Mobilgarázs 3×5 hátrafelé lejtő tető

Ha lemezgarázs vásárlását fontolgatod, kérjük vedd figyelembe ezeket az információkat, mert a terület kiválasztásával és az aljzat előkészítésével kezdődik minden. Az alap előkészítése a Vásárló feladata és törekedni kell arra, hogy minél vízszintesebb terület kerüljön kialakításra, mert a garázs  összeállításához ez elengedhetetlen. Ez nagymértékben meghatározza a szerkezet használatának kényelmét és tartósságát és a garázs esztétikai megjelenését is!
Hol is kezdjem? Néhány fontos információ, az alap nagyságáról – ha olyan garázs mellett döntünk, amelynek méretei például 3 x 5 m. Annak érdekében, hogy a szerkezet stabilan álljon és jól le lehessen rögzíteni a betonba, legalább 10-20 cm-rel nagyobb alapot kell készítenünk. Az említett méretű garázs esetébe a javasolt alap 3,20×5,20m. Ilyen ráhagyás szükséges ahhoz, hogy a felépítmény, szerelés közben ne csússzon le az alapról és lefogatás közben ne repedjen meg a beton széle. A garázs rögzítése elengedhetetlen, hogy a szél ne tudja elmozdítani.

Az ügyfelek gyakran felteszik nekünk a kérdést: “Hogyan lehet rögzíteni a mobilgarázst betonba, betontuskóba, vagy térkőbe?”
A Vásárlók gyakran átmeneti helyen kérik a szerelést pl. földön, füvön, vagy kavicságyon, azonban ezekbe a felületekbe kollégáink nem tudják rögzíteni a garázst, kizárólag betonba. A megrendelés leadása során mérlegelni kell ezeket az aspektusokat, mert a szél komoly kárt tehet mind a garázsban, mind a környezetében megtalálható tárgyakban. Azoknak az Ügyfeleknek akik nem kérik a garázs betonba való rögzítését egyedileg kell gondoskodni erről, mert a garanciát a nem lerögzített garázsra nem lehet érvényesíteni. A garázs rögzítése javasolt és a megrendelés leadása során kell jelezni az Ügyfélszolgálatnak. A garázsok nem rendelkeznek előre kifúrt „fülekkel” szerelést követően a szállítók ellenőrzik, hogy hol helyezkedik a legjobban a garázs a betonra és a garázs méretétől függően dűbelezik több helyen az alján végig futó szögvason keresztül.

A legjobb, ha a mobilgarázst kollégáink rögzítik a szerelés során horganyzott dűbelekkel. A garázs alján végigfut egy szögvas váz (L vas 50×50 mm-es) amelyet először átfúrnak, majd 10-12 cm-es dűbelekkel rögzítenek az előkészített betonba. A dűbelekkel rögzített garázsok előnye többek között az is, hogy idővel a garázs áthelyezhető egy másik helyre. Ha térkőbe, járdalapra kéri az Ügyfél a garázs rögzítését, kollégáink mérlegelnek, hogy a kérés megoldható – e, viszont ezt az Ügyfél saját felelősségére hajtják végre. Általában azonban, a térkő a fúrás során eltörik, megreped illetve nem tudja megtartani a garázs súlyát és így nem lehet biztonságosan lefogatni, főleg ha egy nyitott, szeles helyen kerül összeszerelésre. Nagy széllökések esetén a szél elmozdíthatja a garázst akár a térkövekkel, járdalapokkal együtt, további vagyoni károkat okozva az Ügyfélnek, vagy akár a szomszédoknak. A garázst a teljes betonalapon kívül még betontuskókba, vagy sávbetonba tudják rögzíteni a szerelők és csak abban az esetben tudunk teljes garanciát vállalni, ha kollégáink rögzítik a z alapba. További információk az alap előkészítéséről a FAQ menüben találhatók.
FIGYELEM! Az oldalon feltüntetett árak tartalmazzák a szerelést és a szállítást, azonban nem tartalmazzák a lefogatást. Előzetes egyeztetés szükséges a megrendelés leadása során. Kollégáink felár ellenében rögzítik a megrendelt lemezépületeket!

Kérdésed van, vagy szeretnél még többet megtudni?
Vedd fel velünk a kapcsolatot.
Professzionális csapatunk áll rendelkezésedre!

     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük