Kutyakennelek

Miért érdemes beruházni egy kennelbe?

Miért érdemes beruházni egy kennelbe?

Vajon a kennel jó megoldás a kutyád számára?

Manapság találkozhatunk olyan véleményekkel is, hogy a kutya, kennelben való tartása nem állatbarát megoldás. Némely kutyatartó a kennelt a kutya szabadságának elvesztésével párosítja és, hogy a kutya egy kis térbe kényszerül. Tehát mi az a kennel és milyen előnyei vannak?

A kennel nem jelent börtönt a kutyának!

A kennelben a kutya szabadsága nincs korlátozva, a kennel egy bizonyos menedékként szolgál a pihenni vágyó kutyának, ahol senki nem zavarja és ahová el tud vonulni nyugalmasan. A kennel nagyszerű megoldást jelent azokban az esetekben is, amikor a kutyát nem tudja szabadon hagyni gazdája a kertben, vagy otthon, míg elmegy otthonról. A kutya boldog, mert látja, hogy mi történik körülötte és nem ideges, hogy a házba zárják. Nem felejthető el, hogy a kutyának pozitív élményekkel kell hogy társuljon a kennelben való tartózkodás, így ügyeljünk arra, hogy a gyerekek és a vendégek, ne zavarják a kutyát, míg az a kennelben van és teremtsünk időt a játékra is.

A kennel helyes beillesztése érdekében a háziállat életébe, érdemes ezt a lépést megbeszélni tapasztalt tenyésztőkkel, vagy kutyakiképzőkkel, mert ez segíthet kiküszöbölni a hibákat, melyeket a jövőben javítani kell majd.

kutyakennel 4x2

Ne feledjük, hogy a kennelnek rendezetnek és tisztának kell lennie. Előre érdemes kitalálni a kifordítható etetőnyílások elhelyezését is, mert ez nagymértékben megkönnyíti az étel és a víz behelyezését, anélkül, hogy be kellene menni a kennelbe, illetve a kutyának sem kell teljesen a földre hajolva fogyasztania a táplálékát. A reggeli etetésnél is segíthet az etetőnyílás, mert munkába menet nem koszolja össze a kutya a gazdáját. A kutya kennelben tartását befolyásolja a kutya fajtája is, a kennel a legideálisabb a nagyobb bundával, hosszabb szőrzettel rendelkező állatoknak mert a rövid szőrű, illetve a szőr nélküli fajták hosszú távon kihűlhetnek.

A StalConceptnél nem csak sztenderd méretű kenneleket gyártunk (3×2, 4×2), hanem gyártóként igyekszünk minden vásárlói igényt kielégíteni, legyen szó a lemezelés, a rácsozás elrendezéséről, az ajtó és az etetőnyílás elhelyezéséről, a méretek módosításáig.

Kutyakennelek magasított odalakkal 3x2m

Hová helyezzük?

A kennelt a kutya, az emberek és más állatok számára biztonságos helyre kell tenni.  Tehető közvetlenül a ház, a garázs, vagy egyéb gazdasági épület mellé, de önálló részét is képezheti a kertnek, ahonnan a kutya rálát a kertre, a házra, vagy az egész udvarra. Nem javasoljuk a kennel utcafrontra való elhelyezését, ahol ingerelhetik az elhaladó autók, az utca zaja, vagy a járókelők.

Kérdésed van, vagy szeretnél még többet megtudni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Professzionális csapatunk áll rendelkezésedre!

     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük