Kutyakennelek, Mobilgarázsok

Hogyan készítsük elő az alapot?

A mobilgarázs, kertiház, kennel alapjának előkészítése!

Az alap előkészítésének fontossága ...

Az alap előkészítése az Ügyfél feladata! A megrendelt termék kiszállítása előtt az alapnak készen kell állnia! A legoptimálisabb alap a: teljes beton, a betonsáv, vagy a betontuskó, mivel a kollégák kizárólag ezekbe tudják rögzíteni a megrendelt terméket. A több éves tapasztalattal rendelkező kollégáink kevésbé ideális alapokon is szereltek már garázsokat (fű, föld, kavicságy) azonban ezekbe nem lehet rögzíteni és csak az Ügyfél felelősségére állítják fel a garázst, kennelt stb… A kevésbé vízszintes területeken való szereléskor számítani kell arra, hogy a szerelőknek ki kell ékelniük a sarkokat a szükséges helyeken (deszkákkal, kövekkel, téglával) ami esztétikailag nem mutat a legjobban, de szükségszerű, hogy a kapuk zökkenőmentesen nyíljanak és záródjanak.

Javasolt alapok:
➡ teljes betonalap
➡ betonsáv
➡ betonkocka

Az alap előkészítése során azt is mérlegelni kell, hogy milyen célt szolgál az adott garázs/épület és ennek függvényében kell kialakítani az aljzatbeton vastagságát és eldönteni, hogy kell-e bele vasalat. Ebben a témában érdemes kőműves véleményét kikérni!

Teljes betonozás:

Teljes betonozásnál az általunk javasolt betonvastagság 10-15 cm és az alap 20 cm-rel legyen nagyobb a garázs méreténél, pl. egy 3×5 garázs esetében 3,20×5,20 alap előkészítése javasolt. Ez több szempontból is fontos, többek között, hogy a rögzítési pontoknál ne repedjen a beton széle, illetve szereléskor az átlók beállítása során ne csússzon le az alapról.

Ha nincs lehetőséged teljes betont készíteni, akkor két választásod van.

Betontuskó:

a betontuskók javasolt mérete: 30x30x50 cm ahogy a mellékelt ábra is mutatja. A megrendelt garázs mérete a tuskók közepére essen. Fontos, hogy a tuskók vízszintben legyenek és az átlók is megfelelően ki legyenek számítva.

Betonsáv:

a betonsáv javasolt mérete: 30×30 cm. itt is fontos, hogy meglegyen a vízszint és az átlók. Cégünk nem vállal felelősséget a le nem rögzített, vagy az egyénileg lerögzített garázsokért.

Ha bármilyen további kérdésed van, ne habozz és vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen válaszolunk emailen, telefonon, messengeren keresztül.

     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük